Treći Biznis forum Brčko distrikta od 3. do 5. oktobra

0
498
Tema ovogodišnjeg Biznis foruma je ‘Dijaspora za partnerstvo'

Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH održat će se ove godine od 3. 5. oktobra. Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta i ‘Dijaspore za razvoj’ – projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).
Tema ovogodišnjeg Foruma je ‘Dijaspora za partnerstvo’. Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta, te pruži mogućnost za poslovno umrežavanjei istraživanje ulaganja u Brčko distrikt i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja.
Biznis forum bit će otvoren 4. oktobra u Domu kulture, a dan kasnije bit će održani i B2B sastanci.
Na ovogodišnjem Forumu bit će prezentirane uspješne investicija u saradnji s bh.dijasporom, kao i nacrt Strategije Brčko distrikta za saradnju s bh. dijasporom. Primarni cilj jeste da kroz dijalog i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao i važan poslovni i investicioni događaj za širenje znanja i poslovnih ideja.