Truth Social – nova Trumpova društvena mreža

0
552
Bivši američki predsjednik Donald Trump pokrenuo vlastitu društvenu mrežu

Nešto više od godine dana otkako nije predsjednik SAD-a, ali i kako nema pristup Twitteru i Facebooku, Donald Trump pokrenuo je svoju dugo najavljivanu društvenu mrežu, Truth Social. Ona je lansirana danas, 21. februara, kada se u SAD-u obilježava Dan predsjednika.
Mrežu je službeno pokrenula kompanija Trump Media & Technology Group (TMTG) koju vodi Trumpov dugogodišnji saveznik, republikanski zastupnik u Kongresu, Devin Nunes. Truth Social oglašava se kao ‘društvena mreža bez političke diskriminacije’, a izgledom pomalo podsjeća na Twitter i Instagram.
Na njoj je moguće podijeliti tekstualne ili multimedijalne objave (tzv. truths, odnosno istine), podijeliti tuđe objave (re-truth), ili pak dijeliti linkove na vanjske izvore poput vijesti, video zapise i slično – dakle, gotovo jednako kao i na ostalim društvenim mrežama. Osim toga, omogućeni su i komentari, privatne poruke i uređivanje vlastitog profila s avatarom i pozadinom, piše Bug.hr.
Trenutno je mreža primarno dostupna u obliku mobilne aplikacije za iOS. Pristupiti joj se može i putem weba truthsocial.com, a inačica mobilne aplikacije za Android trebala bi biti lansirana uskoro.