TUI započinje prvi zimski program u Bosni i Hercegovini

Prvi let zakazan je za 20. decembar 2022., a planirano je da se letovi nastave do aprila 2023. godine sa sedmičnim polascima iz London Gatwicka za Sarajevo

0
169
Sedmični program će voditi Crystal Ski, a uključivati će Bjelašnicu i Jahorinu vodeće skijaške destinacije u BiH

TUI, jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, planira pokrenuti svoj potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini od decembra 2022. Sedmični program će voditi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključivati će Bjelašnicu i Jahorinu dvije glavne skijaške destinacije u zemlji.
Odluka TUI-a je rezultat inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu s USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam). Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što BiH čini atraktivnom destinacijom.
“Oduševljeni smo što je Crystal Ski Holidays odlučio da uvede sedmični let za Sarajevo. Pružili smo im priliku da razmotre našu prelijepu državu pomoću naše najsavremenije poticajne sheme, kojom se nude poticaji za nova tržišta i omogućava uspostavljanje novih avio ruta, što avio kompanijama daje uvjerljive razloge za uspostavljanje operacija”, rekla je Vedrana Vikić Musić, direktor Sektora aerodromskih usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Cjelosedmični program će uključivati raznovrsne skijaške pakete na Bjelašnici i Jahorini. Također, može pružiti putnicima opciju da posjete i istraže Sarajevo, kao i druge atrakcije i destinacije u državi.
“Bosna i Hercegovina je uzbudljiva destinacija za posjetioce tokom cijele godine. Prekrasna skijališta pružaju uzbudljive mogućnosti skijanja i zimskog turizma po dosta pristupačnijm cijenama u odnosu na druge zemlje. Mnogobrojne atrakcije kulturno-historijskog naslijeđa, avanturističke aktivnosti, ruralna iskustava i iskustva u lokalnim zajednicama, zajedno sa odličnom gastronomskom ponudom, čine Bosnu i Hercegovinu vrhunskom destinacijom. Naše partnerstvo sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo jedna je od brojnih inicijativa koje provodimo kako bismo ovu zemlju pozicionirali na međunarodnoj turističkoj mapi”, izjavila je Courtney Chubb, Direktor misije USAID-a u Bosni I Hercegovini.
Početak rada svjetskog brenda kao što je TUI u Bosni i Hercegovini, nesumnjivo će podržati napore države da se pozicionira kao vodeća destinacija u regionu i privuće druge turističke brendove da razmotre BiH u bliskoj budućnosti.
Prvi let zakazan je za 20. decembar 2022. godine, a planirano je da se letovi nastave do aprila 2023. godine sa sedmičnim polascima iz London Gatwicka za Sarajevo.