TZ Kantona Sarajevo: Za unapređenje ljetne turističke ponude 400 hiljada KM

0
95
Objavljen poziv za projekte Sarajevo Summer Fest

Turistička zajednica Kantona Sarajevo objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za projekte Sarajevo Summer Fest, koji će biti realizovani od juna do septembra 2022. godine. Cilj ovih projekata je unapređenje i podizanje kvalitete turističke ponude u ljetnim mjesecima i dužeg zadržavanja turista u Kantonu Sarajevo.
Za tu namjenu finansijskim planom Turističke zajednice Kantona Sarajevo za 2022. godinu na raspolaganju su sredstva od 400.000 KM. Najmanji iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu koji ispunjava uslove Javnog poziva je 5.000 KM, a najveći iznos je 50.000 KM.
Bespovratna sredstva namijenjena su različitim kulturno-umjetničkim, scenskim i zabavnim sadržajima, kroz organizaciju manifestacija, festivala, izložbi, predstava, priredbi, i sličnoh aktivnosti. Prednost za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava će se dati projektima koji će se održavati na otvorenim prostorima, navedeno je u Javnom pozivu koji je otvoren do 20. maja ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here