Zajedno za naše šume – nova akcija Intesa Sanpaolo Banke

0
360
Intesa Sanpaolo Banka: Jedan novi tekući račun znači jedno novo drvo za naše šume

Danas se širom svijeta obilježava Dan planete Zemlje. Tim povodom Intesa Sanpaolo Banka u Bosni i Hercegovini pokreće novu akciju ‘Zajedno za naše šume’ koja je namijenjena svim novim klijentima Banke koji se odluče otvoriti svoj tekući račun u Intesa Sanpaolo Banci.
Naime svaki novootvoreni račun koji klijenti realiziraju u periodu 22.4. -31.10.2022. godine, značit će da će Banka u klijentovo ime zasaditi jednu novu sadnicu drveta. Akcija pošumljavanja novih drvoreda, lokacija koje su uništene u požarima ili im je prijeko potrebno ozelenjavanje, planirana je za početak novembra/studenog kada se ujedno i vrši pošumljavanje. Glavni cilj ove kampanje je da svim budućim generacijama omogući bolje sutra u zdravijoj i čistijoj okolini.
“Već tradicionalno Intesa Sanpaolo Banka sprovodi razne akcije pošumljavanja, ovoga puta smo se odlučili na jedan drugi vid akcije, koja će trajati 6 mjeseci, te nakon što zbrojimo količinu otvorenih računa za ovaj period, krenut ćemo u masovnu akciju pošumljavanja”, izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke.
Ona je dodala da će se pošumljavanje realizirati u pet regija BiH u kojima Banka posluje.
Ovoj akciji svoj doprinos će dati i zaposlenici Banke koji će zajedno s predstavnicima kantonalnih kompanija za šumarstvo, realizirati akciju pošumljavanja. Također klijenti će biti informisani o ovoj kampanji putem specijaliziranog pisma rađenog na recikliranom papiru uz koji će dobiti jedan poklon u vidu sjemena suncokreta kako bi i oni mogli dati svoj doprinos akciji sadnje”, kazala je Dizdarević.
U Bosni i Hercegovini godišnje nestaju ogromne količine šuma, kako zbog proizvodnih djelatnosti drvnih kompanija, tako i zbog sječe šuma bez dozvole, a posebno zbog šumskih požara, koji najčešće uništavaju sve, pa su s tim u vezi ovakve akcije od velikog značaja. Svaka zasađena sadnica kada jednog dana izraste u veliko drvo imat će svoj doprinos za nove generacije.