U Jablanici otvorena fabrika sportske opreme ‘Number 1’, posao će dobiti 150 radnika

0
407
Svečano otvorena fabrika sportske opreme 'Number 1' u Jablanici, investicija vrijedna preko dva miliona KM

Proizvođač sportske opreme ‘Number 1’, koji je već godinama broj jedan u Bosni i Hercegovini, proširio je svoje poslovanje novom fabrikom tekstilne proizvodnje sportske opreme, koja je svečano otvorena u Jablanici.
Nihad Selimović, osnivač brenda ‘Number 1’ i općinski načelnik Jablanice Damir Šabanović svečano su presijekli vrpcu na otvorenju fabrike.
“Nakon pet godina rada došli smo u situaciju da sportsku opremu brenda ‘Number 1’ nosi preko hiljadu sportskih klubova u BiH, regionu i Evropi. To je dokaz da smo na pravom putu i da ćemo i dalje nastaviti naše širenje. Poslovna jedinica broj tri u Jablanici danas počinje sa radom i osigurano je zaposlenje za 50 radika koji su u proteklih nekoliko mjeseci prolazili kroz obuku. Nakon prve faze ide i druga faza s obukom nove grupe radnika. U konačnici, kada fabrika bude radila u punom kapacitetu planirano je zaposlenje 150 radnika”, rekao je Selimović.

Novootvorena fabrika nalazi se na lokaciji nekadašnjeg Unisa

Načelnik Šabanović kazao je da Jablanica svakom investitoru stoji na raspolaganju.
“Ovo što vidimo danas i što otvaramo, svi koji su zainteresovani za suradnju sa Jablanicom su dobrodošli i svima ćemo naći neki prostor. Želim sretan rad firmi ‘Number 1’ i nastavak suradnje”, poručio je Šabanović.
Novootvorena fabrika se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Unisa, a investicija je vrijedna preko dva miliona KM. Proizvodit će se svi artikli za sport i planinarenje, navodi Jablanica live.
Fabrika ‘Number 1’ je i obezbjedila vrijedne vaučere za sportske kolektive i Dom zdravlja Jablanica.