U Konzumu dovoljne zalihe namirnica, pojačane mjere za suzbijanje širenja virusa

0
448
Konzum provodi niz mjera kako bi kupcima omogućili nesmetanu i sigurnu kupovinu

Posljednjih dana u Konzumu bilježi se povećanje prometa i pojačana poslovna aktivnost u svim prodajnim objektima usljed situacije uzrokovane širenjem koronavirusa (COVID-19) u BiH.
U cilju zaštite uposlenika i kupaca, Konzum kontinuirano provodi niz mjera kako bi kupcima omogućili nesmetanu i sigurnu kupovinu.
Iz Konzuma navode da su svi njihovi prodajni objekti operativno spremni te da ulažu maksimalne napore u saradnji sa njihovim partnerima dobavljačima kako bi obezbijedili dovoljne količine namirnica za kojima vlada povećana potražnja.
Ujedno, apeluju na kupce za razumijevanje jer prodajno osoblje zbog povećane potražnje uvijek ne stiže dovoljno brzo izložiti svu robu u prodajnim objektimna.
Iz Konzuma navode da su prodajnom osoblju obezbijeđene dovoljne količine adekvatnih dezinfekcionih sredstava i propisane zaštitne opreme te da je povećan nivo higijene i mjera adekvatne dezinfekcije svih površina te dijelova prodajnih objekata, a posebno blagajni, uslužnih linija, odjela mesnice, gastra i pekara te predmeta sa kojima kupci dolaze u kontakt.
Ujedno, maksimalno se radi i na osiguranju brzok protoka kupaca uz što kraće zadržavanja na blagajnama i označeni distancioni prostor od minimalno jedan metar.
Također, u skladu sa usvojenim mjerama i odlukama nadležnih institucija te kriznih štabova u Konzumu su prilagodili radno vrijeme prodajnih objekata.