U Sarajevu održan Prvi Atalanta fudbalski kamp

0
385
Učešće u Kampu uzelo je 120 djevojčica i dječaka uzrasta od 8 do 12 godine

U organizaciji Intesa Sanpaolo Banke nakon trodnevnih aktivnosti u sarajevskom Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko završen je Prvi Atalanta fudbalski kamp. Učešće u Kampu uzelo je 120 djevojčica i dječaka uzrasta od 8 do 12 godine, koji su imali priliku savladati vrhunske vještine u fudbalu, a kojima su ih obučili vrhunski treneri iz fudbalskog kluba Atalanta iz Italije, uz podršku nekoliko fudbalskih trenera iz BiH.
“Veliko nam je zadovoljstvo kada vidimo da su djeca tokom prethodna tri dana istinski uživala u onome što smo im zajedno s predstavnicima fudbalskog kluba Atalanta iz Bergama priredili ovdje u Centru Safet Zajko. Uspjeli smo u svojoj namjeri da djevojčice i dječake koji dolaze iz različitih sredina spojimo u jedan događaj i da svi zajedno dobiju identičan tretman i posvećenost trenera. Vidjeli smo istinsku sreću na njihovim licima, a to nam govori da smo napravili pravu stvar”, izjavili su iz Intesa Sanpaolo Banke.

Djeca su u Kampu istinski uživala u onome što su im priredili predstavnici FK Atalanta iz Bergama

Inače, Atalanta je klub koji je nadaleko poznat posebno u domenu svoje omladinske škole, jer su kao takvi iznjedrili mnoga poznata imena u italijanskom, ali i svjetskom fudbalu.