UNIQA Osiguranje BiH ponovo dobitnik zlatne medalje Customers’ Friend

0
558
Međunarodni ICERTIAS certifikat za vrhunski odnos UNIQA Osiguranja prema klijentima

UNIQA Osiguranje BiH po drugi put zaredom dobitnik je međunarodnog certifikata i zlatne medalje CUSTOMERS’ FRIEND – Vrhunska Izvrsnost, koju međunarodna organizacija ICERTIAS dodjeljuje kompanijama za uzoran odnos prema klijentima.
Za kvalifikaciju za ovu prestižnu nagradu, UNIQA Osiguranje je prošlo detaljna istraživanja i verifikaciju u kojem se analizirao ugled, komunikacija i socijalne mreže Društva kroz odnos sa klijentima, ali i povjerenje, pouzdanost, transparentnost i društvena odgovornost. Pored ovih faktora, veliku ulogu u izboru su imali također i sam razvoj kompanije, inovativnost, finansijska stabilnost i kvalitet proizvoda. Od ukupne ocjene 5.0, UNIQA je ostvarila ocjenu 4.63 te potvrdila još jednom lidersku poziciju u navedenoj kategoriji istraživanja.
UNIQA Osiguranje je titulu CUSTOMERS’ FRIEND osvojila po drugi put zaredom zahvaljujući njenoj opredijeljenosti na pružanje superiorne usluge prema klijentima, razvijanjem online prodajnih servisa, digitalizacijom poslovanja ali i posvećenosti svih zaposlenika za dobrobit klijenata. Najnovija usluga koja se nudi klijentima jeste i portal Moja UNIQA putem koje klijenti imaju uvid u prethodne i trenutno aktivne polise, brzu i jednostavnu online prijavu štete, pregled statusa odštetnih zahtjeva kao i stanje dužne premije i plaćanje računa bez bankarskih naknada.
Pored CUSTOMERS’ FRIEND certifikata, UNIQA Osiguranje je nosilac i Best Buy Award titule, sa kojom se potvrđuje najbolji omjer cijene i kvaliteta na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini.
Ovim titulama, UNIQA se obavezala na održavanje izvrsnog odnosa sa svojim klijentima, partnerima i zaposlenima. Također je u planu i razvoj novih proizvoda i usluga koji će biti u potpunosti prilagođeni željama i potrebama klijenata.