Uručen građevinski materijal RVI Tuzlanskog kantona

0
988
Savezu ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona uručen građevinski materijal

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom danas su u Tuzli predstavnicima Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona uručili građevinski materijal u cilju rješavanja stambenog pitanja članova Saveza. Riječ je o 8.800 komada blokova cigli i 2.800 komada betonskih blokova.
Ovaj građevinski materijal je trajno oduzet presudom Kantonalnog suda u Tuzli. Ovim činom Agencija je još jednom pokazala ozbiljnost u provođenju Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH, naročito zbog činjenice što se na ovaj način ostvaruje svrha provođenja Zakona.
Istovremeno, ide se ukorak s praksama zemalja članica Evropske unije da imovinska korist pribavljena krivičnim djelom koja je oduzeta od učinilaca, bude poklonjena institucijama koje se bave humanitarnim i drugim radom. Time se doprinosi očuvanju i razvoju društvenih vrijednosti, čime se javnosti šalje jasna slika da se kriminal ne isplati.
Vlada Federacije BiH je, na prijedlog direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, na sjednici održanoj 21.12.2017. donijela odluku o poklonu građevinskog materijala Savezu ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz ove agencije.