Uskoro počinju prijave za plaćeni studij ili praksu u Austriji putem Sparkasse Bank

0
756
Cilj ovog programa je omogućiti studentima dodatnu obuku i obrazovanje, kao i međunarodno radno iskustvo

Sparkasse Bank i ove godine pokreće edukacijski projekt ‘Best of South-East’ u okviru kojeg apsolventi i studenti različitih fakulteta iz BiH mogu otići na plaćeni studij ili praksu u Austriji.
“Riječ je o, već tradicionalnom, programu Best of South-East koje organizuje Steiermärkische Sparkasse u saradnji sa Univerzitetom u Grazu. Ovaj program namijenjen je studentima iz država Jugoistočne Evrope, te pored studenata i diplomaca iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, pravo učešća imaju i studenti iz cijele BiH. Cilj ovog programa je omogućiti studentima dodatnu obuku i obrazovanje, kao i međunarodno radno iskustvo”, istakli su iz Sparkasse Bank.
Ovakvi programi su pokazatelj da Sparkasse Bank vjeruj u mlade ljude, prepoznaje vrijednost ulaganja u njih, u njihov obrazovni razvoj, razvoj znanja i vještina, kako bi postali korisni pojedinci društva i zajednice iz koje dolaze.
Program namijenjen studentima različitih fakulteta omogućava nadogradnju znanja stečenog na dodiplomskom, odnosno diplomskom studiju, te sticanje iskustva međunarodnog studiranja na nekima od najstarijih austrijskih sveučilišta.
Svi zainteresovani studenti više infromacija mogu saznati na Facebook stranici ovog programa (https://www.facebook.com/BestOfSouthEast) na kojoj će uskoro biti objavljen i datum prijave za sve fakultete i programe.