Uspješno završen prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo

0
309
Dodjelom diploma polaznicima uspješno završen prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo

Svečanom dodjelom certifikata polaznicama i polaznicima, zvanično je završen prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo. Učesnici prvog ciklusa su tokom dvije sedmice učili o vještinama iz svijeta businessa kroz 20 predavanja, rad sa mentorima sa kojima su pripremali završne prezentacije,te posjetili dvije uspješne kompanije.
Autori i vlasnici Kampa su Apriori World iz Zagreba, a certificiran je od strane World Innovation and Change Management Institute iz Ženeve. Predavanja su se održavala u prostorijama Homework HUB-a.
“Postigli smo naš prvobitni cilj – mladi ljudi su se družili, naučili mnogo novih vještina i proširili svoje znanje iz svijeta biznisa koje će ih bolje pripremiti za tržište rada i ohrabriti za samostalne poduzetničke poduhvate“, istakla je Una Bejtović, direktorica Kampa i agencije Bejtovic Communications koja je partner za provedbu Kampa u BiH.
Na prvom izdanju YBC Adria Sarajevo, buduće mlade poduzetnice i poduzetnike su o svim vještinama uspješnog poslovanja kroz predavanja podučavali Melika Husić Mehmedović, Maja Arslanagić-Kalajdžić i Jasna Kovačević (Ekonomski fakultet Sarajevo), Amra Hašimbegović (Global MarketSolutions), Vedad Halilović (AS Holding), Tatjana Vučić (Filantropski forum BiH), Aldina Hadžić (Starline Mercedes Benz), Ajla Delić (WolfTheiss), Armin Ridžalović (Ernst & Young), Edin Bešlić (McCann Sarajevo), Suzana Tihi-Babić (Addiko Bank), Selma Riđanović-Kenović (UniCredit Bank), Vedran Tičić (ForFivedma), Edin Kulović, Asim Halilbašić, Dženan Šljivo (Ministry of Programming), Larisa Špago, Ajla Mulać (NLB Banka).
“Iznimno me raduje uspješna realizacija ovog jedinstvenog obrazovnog programa u našoj zemlji. Vrhunski stručnjaci iz čak 20 različitih oblasti modernog poslovanja osnažili su mlade ljude i pokazali im da je i u Bosni i Hercegovini moguće uspjeti. Bilo je to jedno vanserijsko dvosedmično putovanje kroz sve aspekte svijeta biznisa, a priča se vrlo brzo i nastavlja sa drugim YBC Adria Sarajevo“, najavila je Asja Dupanović, vlasnica franšize za BiH.
Kao jednu od posebnih vrijednosti Kampa, organizatori su izdvojili humanitarnu akciju donacije osnovnih potrepština jednoj porodici koja živi u teškim uslovima, kao i donaciju za akciju ‘Jedan obrok za sve’ koja je realizirana u saradnji sa organizacijom Pomozi.ba uz podršku kompanije Ernst&Young.