Uvezati Sarajevo, Beograd i Zagreb u jednu turističku turu

0
899
Grdonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba poručili da postoji želja za povezivanjem

Gradonačelnici Sarajeva, Beograda i Zagreba – Abdulah Skaka, Zoran Radojičić i Milan Bandić – održali su danas trilateralni sastanak nakon kojeg je saopćeno da postoji želja za povezivanjem u jednu zajedničku turističku turu.
“Naše turističke zajednice će na tom planu napraviti iskorak već krajem godine na sastanku u Beogradu. Grad Sarajevo je za nepunih osam mjeseci napravio najveću turističku atrakciju; poboljšavamo turističku ponudu, napravili smo žičaru, otvaramo galerije – kazao je Skaka.
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da su se na zajedničkom sastanku složili kako je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba veoma važna za sve te da će u skladu s tim nastaviti raditi, prenosi NAP.
“Zajedno smo se složili da je saradnja između Beograda, Sarajeva i Zagreba izuzetno značajna za sve nas i za naše građane, za naše narode i za nas lično. Također smo se složili da su sve oblasti koje smo pomenuli, kao što je turizam, kultura, privreda, sport, podjednako važne za sve nas”, rekao je Radojičić.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je da će se nastaviti ovakvi susreti, a naredni je planiran u Zagrebu naredne godine.
“Vrijeme je da Zagreb i Beograd nešto konkretno potpišu. To treba da bude naša misija”, kazao je Bandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here