Vijeće ministara BiH: Odobren povratak bh. državljana iz Turske

0
508
Odlična godina za Međunarodni aerodrom Sarajevo

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o odobravanju privremenog otvaranja Aerodrom Sarajevo – međunarodnog graničnog prijelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – radi povratka bh. državljana iz Republike Turske u Bosnu i Hercegovinu i turskih državljana iz BiH u Tursku.
Povratak će biti obavljen 28. aprila, međunarodnim avionskim letom na relaciji Istanbul – Sarajevo – Istanbul, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona, putnici su obavezni pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih organa u BiH (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi).
Na ovaj način nadležni organi u BiH preduzimaju mjere i aktivnosti s ciljem omogućavanja obavljanja letova u humanitarne svrhe, kao i povratka bh. državljana iz inostranstva u zemlju u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH. Takođe, istovremeno se organizuje i repatrijacija stranih državljana koji napuštaju BiH na zahtjev diplomatsko-konzularnih predstavništava njihovih država, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.