Volkswagen predstavio ID. GTI Concept za električno doba

0
127
Volkswagen je na sajmu IAA Mobility u Minhenu predstavio novi ID. GTI Concept

Na sajmu IAA Mobility u Münchenu, Volkswagen je ponovio svoju predanost elektrifikaciji – do 2027. će, kažu, lansirati novih 11 potpuno električnih modela. U ponudi će imati jeftine kompakte za oko 25.000 eura, skupe limuzine, ali i sportske modele na kakve su svoje kupce naviknuli tokom proteklih decenija.
Poznat je i odgovor šta će se dogoditi s oznakom GTI, kultnom u ponudi Volkswagena. Predstavljen je novi ID. GTI Concept. GTI će i dalje predstavljati ono što poznajemo, samo će pogonski sklopovi automobila s tom oznakom biti električni.

ID. GTI Concept će biti digitaliziran, sa velikim središnjim zaslonom i digitalnom instrument pločom

Vizualno se ID. GTI Concept oslanja na Golfa, zadržava njegove poznate proporcije (dug je 4.104 mm, uz 2.600 mm međuosovinskog razmaka), postavljen je na velike točkove od 20″ te donosi kratke prevjese. Pun je dizajnerskih detalja na kojima se očituje GTI potpis, kao što su spojleri, odbojnici i stražnji difuzor, piše Autonet.hr.
U kabini, bit će digitaliziran, opremljen velikim središnjim zaslonom (12,9″), digitalnom instrumentnom pločom (10,9″) te s manjim brojem fizičkih prekidača. Najavljen je i gotovo pa šesterokutni volan, veliki head-up zaslon koji se prostire preko cijelog vjetrobrana, uz mnogo USB-C priključaka te čak i ‘kućnom’ utičnicom s naponom od 230 V.
Za sada je riječ, kako kažu , tek o dizajnerskom konceptu, za koji nisu objavljene dodatne specifikacije.