VW predstavio novi električni ID.2all, s cijenom ispod 25.000 eura

0
328
Novi VW električni ID.2all s cijenom ispod 25.000 eura u prodaji će se naći 2025. godine

Volkswagen je najavio novu generaciju jeftinih električnih gradskih automobila, koju će predvoditi njihov model ID.2all. Cijenom i veličinom bit će smješten ispod trenutno glavnog modela, ID.3, a naziv ‘all’ signalizira kako bi VW ponovno želio postati ‘narodski automobil’, marka čija će si vozila moći priuštiti širok krug kupaca.
Ovaj automobil se od dosadašnjih modela ističe nešto drugačijom maskom, širokim svjetlosnim potpisom sprijeda i straga, dok gledano iz profila više podsjeća na Golfa, nego na modele iz linije ID. Cilj kompanije bio je izraditi privlačno vozilo, ali i ono koje će biti čvrsto, kompaktno, moderno i korisno.
Na prezentaciji su objavljene i neke od karakteristika. Elektromotor će pogoniti prednje točkove, baterija će nuditi autonomiju od 450 kilometara, a podržavat će i brzo punjenje snage do 125 kW. Snaga motora bit će 226 KS, što će omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od 7 sekundi.

Interijer će biti jednostavan, prostran i gotovo potpuno digitaliziran. Prtljažnik će mjeriti 490 litara, odnosno 1.330 s preklopljenom stražnjom klupom, piše Autonet.hr.
Volkswagen ID.2all na tržište će stići tokom 2025. godine, s kako je navedeno, početnom cijenom nižom od 25.000 eura.
Kompanija istodobno radi i na projektu još manjeg i jeftinijeg električnog modela (vjerojatno naziva ID.1), koji bi na tržištu mogao biti dostupan po cijeni manjoj od 20.000 eura. Za sada nije poznato kada se planira njegova premijera, ali planovi kompanije su ambiciozni – s jeftinim električnim automobilima žele postati nedodirljivim liderima na evropskom tržištu, pa ciljaju na tržišni udio u Evropi od čak 80%.