Wizz Air nastavlja širiti poslovanje u regionu

0
736
Osnivač i direktor Wizz Aira Jozsef Varadi na Forbesovoj listi 100 najuspješnijih Mađara

Wizz Air, vodeći niskotarifni avioprevoznik centralne i istočne Evrope najavio je danas širenje operacija u Srbiji dodajući beogradskoj bazi novi avion Airbus A321, a u avgustu će i druga dva aviona biti zamijenjena istim modelom Airbus 321. Nova letjelica će se pridružiti floti u julu 2020. i time povećati beogradsku flotu na tri aviona.
“Nakon deset uspješnih godina u Srbiji, drago nam je što možemo da najavimo širenje naše mreže i zamjenu cijele flote na avione Airbus A321, što podrazumijeva manje zagađenja i niže cijene za naše putnike. Sigurni smo da će ultraniske tarife i sjajna mreža destinacija Wizz Aira učiniti putovanje pristupačnim za sve veći broj putnika”, izjavio je na pres-konferenciji u Beogradu József Váradi, izvršni direktor kompanije Wizz Air.
U julu 2020. Wizz Air će pokrenuti devet novih ruta iz Beograda: Hamburg, Keln, Friedrichshafen (Njemačka), Brussels Charleroi (Belgija), Milano Malpensa (Italija), Lisabon (Portugal), Barcelona El Prat (Španija), Oslo Sandefjord Torp (Norveška), Turku (Finska). Karte za sve nove destinacije već su dostupne za rezervaciju putem sajta wizzair.comili putem aplikacije aviokompanije već od 19,99 eura.
Wizz Air ukupno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva aerodroma u Srbiji: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša. Zamjena kompletne beogradske flote na Airbus 321 avione predstavlja godišnji kapacitet od 1,31 milion sjedišta na prodaju, a za letove iz Beograda.