Wizz Air obustavlja 27 aviolinija u regionu, uključujući Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku

0
379
Wizz Air može da nastavi sa sprovođenjem plana za smanjenje intenziteta CO₂ po putniku na pređeni kilometar

Aviokompanija Wizz Air je zbog smanjene potražnje i porasta virusa Covid-19 u Evropi proširio je broj destinacija koje će privremeno obustaviti za dio ili za cijelo trajanje zimske sezone 2021/2022., koja traje do 26. marta sljedeće godine.
Obustave će uticati na sve gradove koje opslužuje Wizz Air u bivšoj Jugoslaviji, sa izuzetkom Ljubljane. Ukupno 27 linija biće privremeno obustavljeno za dio ili cijelu zimsku sezonu, uključujući one iz Skoplja, Tuzle, Sarajeva, Beograda, Ohrida, Podgorice, Prištine, Niša i Banja Luke, navodi portal Ex-Yu Aviation.
Operacije iz najnovije baze Wizz Aira u regionu, u Sarajevu, također će biti pogođene u narednim mjesecima. Aviokompanija će od sredine novembra do sredine decembra privremeno obustaviti letove iz glavnog grada Bosne i Hercegovine za Charleroi i Beauvais, dok će u ovom periodu biti pogođeni i letovi iz Tuzle za Friedrichshafen, Baden Baden i Geteborg, dok su usluge za Skavstu i Vaxjo također suspendovani do ljetne sezone 2022. U Banja Luci letovi za Bazel neće saobraćati do sredine decembra.
Ipak, Wizz Air i dalje planira značajno proširiti svoju ponudu iz BiH od sredine sljedećeg mjeseca pokretanjem letova iz Sarajeva za Treviso, Malmo, Hahn, Keln, Sandefjord i Billund, kao i iz Tuzle za Milano i Nirnberg, te iz Banja Luke za Hamburg.