Wizz Air počeo letjeti iz Banja Luke, svečano dočekan prvi avion iz Dortmunda

0
326
Wizzov Airbus A320 nakon leta iz Dortmunda svečano je dočekan na pisti banjalučkog aerodroma

Wizz Air, aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, danas je svečano obilježila početak letova sa Međunarodnog aerodroma Banja Luka. Wizzov Airbus A320 nakon leta iz Dortmunda dočekan je vodenim topovima na pisti banjalučkog aerodroma.
Nove rute ove aviokompanije povezat će Banjaluku sa Dortmundom u Njemačkoj, Eindhovenom u Holandiji, Baselom/Mulhouseom-Freiburgom u Francuskoj, kao i Malmoom i Stockholmom u Švedskoj. Od juna 2021. godine ovi letovi će se odvijati dvaput sedmično. Karte su u prodaji putem web stranice wizzair.com i mobilne aplikacije.
Očekuje se da nove linije stimulišu vazduhoplovni i ugostiteljski sektor u regiji, istovremeno omogućavajući putnicima iz Bosne i Hercegovine da po Wizzovim najnižim cijenama putuju do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke.
“Nakon osam godina uspješnog poslovanja iz naše baze u Tuzli i nedavnog otvaranja baze u Sarajevu, drago nam je što smo počeli s novim uslugama Wizz Aira iz Banjaluke i nastavili povezivati prelijepu Bosnu i Hercegovinu s Evropom, istovremeno nudeći povoljnije i sigurnije opcije za putovanja. Wizz Air ostaje posvećen investicijama koje stimulišu turizam i ekonomiju, kao i jačim vezama iseljenika iz BiH sa matičnom državom”, izjavila je Paulina Gosk, menadžerica korporativnih komunikacija u Wizz Airu.
Milan Račić, direktor Aerodroma Republike Srpske, rekao je da je ovo istorijski trenutak za Aerodrom Banja Luka te da su ponosni što uspostavljaju saradnju sa Wizz Airom i što možgu obradovati građane novim letovima.
Wizz Air je aviokompanija sa investicijskim kreditnim rejtingom i flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu, Airbus A320 i Airbus A320neo.
Wizz Air osigurava putnicima rezervacije s povjerenjem. Karte je moguće rezervisati uz paket putnog osiguranja koji uključuje troškove oporavka od Covid-19 i WIZZ Flex. Opcija WIZZ Flex omogućava putnicima da otkažu let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade, nakon čega 100% iznos cijene njihove karte biva odmah nadoknađen Wizz kreditom.
Uz fleksibilan buking i policu osiguranja, korisnici takođe mogu koristiti interaktivnu mapu za planiranje putovanja i provjeriti na koje destinacije mogu putovati i koje su aktuelne informacije o pravilima u tim zemljama.