Wizz Air se pridružila Alijansi za avijaciju s nultom emisijom

0
488
Wizz Air može da nastavi sa sprovođenjem plana za smanjenje intenziteta CO₂ po putniku na pređeni kilometar

Wizz Air, evropska najbrže rastuća i ekološki najodrživija aviokompanija na globalnom nivou, sa zadovoljstvom objavljuje da se pridružila Alijansi za avijaciju bez emisija (AZEA), dobrovoljnoj inicijativi koju je pokrenula Evropska komisija kako bi napravila put održivim avionima sljedeće generacije.
Wizz Air se 14. novembra pridružio javnim i privatnim partnerima na Generalnoj skupštini čiji je domaćin bio EUROCONTROL, a predvodi Generalni direktorat za odbrambenu industriju i svemir (DEFIS) Evropske komisije.
Unutar AZEA-e, Wizz Air će dijeliti informacije sa članovima o očekivanim izazovima i rješenjima za postizanje aviona s nultom emisijom iz perspektive ultraniskobudžetnog prevoznika.
Pridruživanje AZEA je dodatna demonstracija Wizz Air-ove stalne posvećenosti održivosti i podržava njegov cilj da smanji intenzitete misije ugljika po putničkom kilometru za 25% do 2030. Najnovija tehnologija, kao što je vodonik, igrat će ključnu ulogu u unapređenju Wizz Air-ove dugotrajne strategije održivosti.