Wizz Air slavi četiri godine rada u Tuzli: Prevezeno više od 2 miliona putnika

0
520
Wizz Air uvodi eSim uslugu za optimizaciju prepaid mobilnih podataka

Wizz Air, jedna od aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, slavi četvrtu godišnjicu svoga rada u Tuzli. Od početka rada Wizz Air-a u Tuzli, juna 2015. godine, ova aviokompanija je prevezla više od 2 miliona putnika iz Bosne i Hercegovine.
Wizz Air je bila jedna od prvih kompanija koja je obavljala komercijalne međunarodne letove iz Tuzle i danas je ostala jedina stalna aviokompanija na ovom aerodromu. Od prvog leta u junu 2015. godine, Wizz Air je nastavio sa ulaganjem u Tuzlanski kanton i trenutno upravlja sa 15 linija do 6 zemalja sa međunarodnog aerodroma Tuzla. U martu 2017. flota aviona u tuzlanskoj bazi porasla je na dva aviona A320, a do 2018. godine Wizz Air je prevezao preko 600 hiljada putnika, što je porast od 7% iz godine u godinu.
Osim što je obezbijedio mogućnost i putovanja između BiH i ostatka Evrope, Wizz Air je i stimulisao lokalno tržište rada u zrakoplovstvu, turizmu i drugim povezanim industrijama. Danas Wizz Air zapošljava više od 70 članova posade i pilota u BiH.
Wizz Air je prepoznat kao najbolja niskotarifna aviokompanija i kompanija sa najboljim kabinskim osobljem od strane kupaca iz Centralne i Istočne Evrope.
”Oduševljeni smo što danas slavimo 4 godine uspješnog poslovanja zajedno s međunarodnim aerodromom Tuzla. Ponosni smo što smo bili pioniri pristupačnih putovanja avionom u regionu i što doprinosimo lokalnoj ekonomiji našim niskim cijenama. Misija WIZZ-a je oduvijek bila da omogući avionski prevoz što većem broju ljudi, a time i stimulišemo avijaciju i turizam u zajednicama kojima služimo”, izjavila je Paulina Gosk, menadžer za korporativne komunikacije u Wizz Airu.