Wizz Air uvodi fiksni raspored za pilote i kabinsko osoblje

0
359
Wizz Air će također uvesti Program zadržavanja letačke posade

Aviokompanija Wizz Air objavila je da je učinila fiksni raspored dostupnim i za svoje pilote i za kabinsko osoblje.
Šema fiksnog rasporeda postepeno će se uvoditi u posadu Wizz Air Group počevši od oktobra 2022. Nova šema je oblikovana na način da osigurava operativnu stabilnost aviokompanije i podržava njene kontinuirane i ambiciozne razvojne planove.
Timovi Wizz Aira posvećeni su tome da ponude pilotima i kabinskom osoblju različite fiksne obrasce koji će poboljšati predvidljivost rasporeda i kvalitet ravnoteže između balansa posla i privatnog života posade. Pilotima koji odluče da ostanu sa svojim trenutnim fleksibilnim rasporedom bit će ponuđena kompenzacija na osnovu njihovog ranga.
Novi fiksni obrasci rasporeda, koji se mogu razlikovati u zavisnosti od mjesta rada, postepeno će se uvoditi po bazama aviokompanije u narednih šest mjeseci, počevši od njenih većih baza.
“Pozivamo sadašnje i buduće kolege da odaberu svoj budući obrazac na osnovu svojih ličnih preferencija. Vjerujem da će ova fleksibilnost dodatno podržati ravnotežu poslovnog života naših kolega i stoga će Wizz Air biti još bolje mjesto za rad”, rekao je Roland Tischner, operativni službenik u Wizz Airu.
Wizz Air je poručio mladim ljudima, koji se zalažu za održivost, ne samo kao putnici već i kao potencijalni zaposlenici, da su dobrodošli da se pridruže ovoj aviokompaniji, koja se dinamično razvija.
Za više informacija o prijavama za pilota ili kabinsko osoblje, te da saznate više o fiksnim obrascima rasporeda, kliknite ovdje.