Za projekte u Maglaju i Zavidovićima finansijska podrška od 1,24 miliona KM

0
217
Ministar Martić s načelnikom Maglaja i gradonačelnikom Zavidovića potpisao ugovore za nekoliko projekata

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je s načelnikom Maglaja Mirsadom Mahmutagićem i gradonačelnikom Zavidovića Hašimom Mujanovićem potpisao ugovore za nekoliko projekata iz Zeničko-dobojskog kantona. Projekti iz ovih mjesta koji su aplicirali na javni poziv Ministarstva i ispunili sve formalno pravne uslove osigurali su finansijsku podršku od 1.243.000 KM.
Ministar Martić je s gradonačelnikom Mujanovićem potpisao šest ugovora ukupne vrijednosti 680.000 KM, putem kojih će biti sanirano i asfaltirano nekoliko lokalnih puteva oštećenih u poplavama i klizištima. Riječ je o sanaciji ceste Zavidovići-Dolina-Globarica, rekonstrukciji i asfaltiranju lokalne ceste Donja Lovnica-Gornja Lovnica, rekonstrukciji ceste Kamenica-Mitrovići-Mašica, izgradnji mosta preko rijeke Krivaje u naselje Stog, sanaciji lokalne ceste Zavidovići-Biljačić-Brankovići. Podržan je i projekt iz oblasti utopljavanja zgrada, a radi se i sanacija fasade u JU OŠ Hajderovići.
Gradonačelnik Mujanović je izrazio nadu da će saradnja Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Grada Zavidovića biti nastavljena.

 

Također, ministar Martić i načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić potpisali su četiri ugovora za projekate iz ove općine: za sanaciju i uređenje crkvenog dvorišta župe sv. Leopolda Mandića, sanaciju poplavama i klizištima oštećenog puta Liješnica-Fojnica, sanaciju poplavama i klizištima oštećenih lokalnih cesta i uništene infrastrukture u Maglaju, te za provođenje mjera energetske efikasnosti u Sportskoj dvorani u Maglaju. Ukupan iznos za sufinansiranje projekata iz Maglaja iznosi 483.000 KM.