Zamjena oznaka i prometne signalizacije na graničnim prijelazima u BiH

0
1335
Počeli radovi rekonstrukcije i investicijskog održavanja prometnih znakova na graničnim prijelazima u BiH

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić, potvrdio je da su nakon dugogodišnjeg zastoja, a temeljem Ugovora o izvođenju radova, zaključenog između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i grupe ponuđača: COLOREX d.o.o., Mostar i KTM BRINA d.o.o., Vinjani, kao najpovoljnijeg ponuđača, ovih dana počeli radovi rekonstrukcije i investicijskog održavanja prometne signalizacije na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini. Vrijednost zaključenog ugovora je u ukupnom iznosu od 480.807,11 KM s PDV-om.
Ovaj projekt zamjene i obnove oznaka i druge prometne signalizacije, kojom se označava granični prijelaz i njegovo područje te blizina linije, obuhvaća ukupno 68 graničnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i susjednih država – Hrvatske, Srbije i Crne gore, od čega je 40 međunarodnih graničnih prijelaza za putnički i robni promet, te 28 graničnih prijelaza za pogranični promet.
Na ovaj način će se doprinijeti i poboljšanju cjelokupnog izgleda graničnih prijelaza u BiH, jer su granični prijelazi i njihovo stanje prva i fokusna tačka svakome strancu koji ulazi u Bosnu i Hercegovinu.
Predviđeni rok za završetak ugovorenih radova je do 300 dana od dana stupanja ugovora na snagu, odnosno od dana obostranog potpisivanja ugovora.
Posao nadzora nad izvođenjem radova je dobio Ink Constructor d.o.o. Banja Luka, kao najbolje ocijenjenom ponuđaču.