Zaposlenici UNIQA Osiguranja posadili više od 1.700 stabala

0
286
Zaposlenici UNIQA Osiguranja BiH posadili više od 250 stabala bora na Bjelašnici

Zaposlenici UNIQA osiguranja u SEE regiji koju čineBosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Bugarska u prvoj zajedničkoj inicijativi za očuvanje sredine u kojoj žive i rade, posadili su po jedno drvo za svakog od 1.700 zaposlenihu regiji i 2.500 dodatnih sadnica za sve stanovnike lokalnih zajednica.
Uspješnim akcijama koje su njihove kolege već sprovele u drugim zemljama SEE5 regije pridružili su se i zaposlenici UNIQA Osiguranja Bosne i Hercegovine posadivši više od 250 stabala bora na olimpijskoj planini Bjelašnica.

Društveno odgovorna inicijativa pošumljavanja inspirisana je zajedničkim vrijednostima i kulturom koju dijele svi zaposleni UNIQA Osiguranjai slijedi strategiju ‘UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti’ s fokusom na ulaganje u zajednicu, održivi razvoj i promociju zaštite životne sredine. Ujedno simbolizuje uspješnu budućnost, rast i dugoročno ulaganje u SEE regiju koji čini treću najveću grupu kompanija u okviru UNIQA International-a.
UNIQA ima 200-godišnje iskustvo u osiguranju. Posluje na 18 tržišta i pruža usluge za više od 16 miliona klijenata.U skladu sa svojim krovnim sloganom ‘Živimo bolje zajedno’ i strategijom poslovanja, UNIQA će inicirati različite društveno odgovorne aktivnosti za očuvanje životne sredine i poboljšanje uslova života u zajednicama u kojima posluje.