Zavodima socijalne zaštite u FBiH donirana sanitarno higijenska sredstva

0
517
Ministar Drljača je zavodima Drin, Bakovići i Pazarić uručio higijensko sanitarna sredstva

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u trenutnoj situaciji, uzrokovanoj pojavom koronavirusa, pruža punu podršku direktorima, upravi i uposlenicima zavoda socijalne zaštite u cijeloj Federaciji BiH u provođenju preventivnih mjera zaštite u borbi protiv ove pandemije.
S ciljem zaštite štićenika zavoda, koji predstavljaju najugroženiju kategoriju stanovništva, kao i uposlenika koji u ovim teškim trenucima brinu o njima, ovo ministarstvo je u saradnji s Pomozi.ba, Federalnim štabom civilne zaštite i Crvenim križem FBiH obezbijedilo donacije sanitarno higijenskih sredstava.
Donacije su dobili zavodi Drin, Bakovići, Pazarić, Hum Sarajevo i ustanove iz djelokruga socijalne zaštite Ljubuški.
Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas je obišao zavode Drin, Bakovići i Pazarić, te uručio higijensko sanitarna sredstva.
“Svjesni da ulazimo u jedan neizvjesan i rizičan period koji je pred nama, svi smo u obavezi da poduzmemo sve moguće aktivnosti i mjere s ciljem zaštite štićenika i uposlenika zavoda“, rekao je Drljača.
Ministar je upoznat o trenutnom stanju, problemima i mjerama koje se poduzimaju u sprečavanju širenja zaraze kao i problemima koji su proizašli iz trenutne situacije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.