Završen 9. SBF: Prezentirano 250 projekata, održano 365 B2B sastanaka

0
661
Amer Bukvić, direktor BBI banke, na ceremoniji zatvaranja 9.SBF-a

Sarajevo Business Forum, vodeća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope, ove godine zabilježila je rekorde u svim programskim i organizacijskim segmentima, istaknuto je na ceremoniji zatvaranja.
9. SBF ugostio je 1800 učesnika iz 50 zemalja svijeta, predstavljeno je 250 projekata, a održano je 365 B2B sastanaka. Ove godine rekordan broj novinara izvještavao je sa konferencije na kojoj je bilo akreditovan 371 predstavnik medija, što je za 15 posto više nego prošle godine.

9. SBF zabilježio rekorde u svim programskim i organizacijskim segmentima, rečeno je na ceremoniji zatvaranja

“Zadovoljstvo mi je što smo ovim SBF-om uspjeli poručiti da u regionu gledamo jedni na druge kao na priliku, a ne kao prijetnju” izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, na ceremoniji zatvaranja 9.SBF-a.
On je dodao da će naredne godine, za jubilarno deseto izdanje, kao organizatori imati veliki izazov, a to je da sve ove brojeve povećaju za bar 30 posto.
Bukvić je izrazio je posebnu zahvalnost svima koji su dali doprinos održavanju ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma.
“Prvo se moram zahvaliti Corneliji Meyer za odlično obavljen posao voditeljice programa Sarajevo Business Foruma. Također bih se zahvalio i Predsjedništvu BiH koje je bilo pokrovitelj ovogodišnjeg SBF-a kao i našim saradnicima, Islamskoj banci za razvoj, Islamskoj banci Dhabi i Islamskoj banci Dubai za njhovu podršku i prijedloge, te drugim partnerima, sponzorima i svima koji su poržali SBF”, izjavio je Bukvić.
Zahvalio se i medijskim sponzorima kao i cijelom timu osoblja BBI banke na njihovom doprinosu SBF-u.
Na kraju obraćanja izrazio je nadu da su svi učesnici na najbolji način iskoristili prilike koje su predstavljene na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu.
“Umrežavanje je kontinuirana aktivnost i mi vam stojimo na raspolaganju i naredne godine do sljedećeg SBF-a 2019. godine kako bi zajedno radili na traganju za prilikama za investiranje”, kazao je Bukvić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here