Zvizdić u Brčkom: Ekonomskim razvojem zadržati mlade u BiH

0
559
Predsjedavajući VMBiH Zvizdić razgovarao sa čelnicima Brčko distrikta

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić posjetio je danas Brčko distrikt gdje se susreo sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, predsjednikom i Skupštine Brčko distrikta Esedom Kadrićem i njegovim zamjenikom Ivom Filipovićem.
Razgovarano je o ekonomskom razvoju, perspektivama mladih i saradnji institucija BiH i Brčko distrikta na razvojnim i infrastrukturnim projektima.
Zvizdić je na sastanku istakao da je pitanje odlaska mladih ljudi najveći makroekonomski problem s kojim se susrećemo u BiH. Fokus djelovanja institucija je da se kreira pozitivna atmosferu unutar BiH koja će omogućiti ekonomski razvoj i zadržati mlade, obrazovane ljude.
Tokom sastanka razgovarano je i o zaobilaznici Brčko i o mostu na rijeci Savi u Brčkom koji je ujedno i granični prijelaz izmeđ BiH i Hrvatske.
“Brčko distrikt se nalazi na dobroj poziciji i vi trebate da budete dio izgradnje infrastrukturne mreže BiH, posebno kada govorimo o izgradnji autoputeva, brzih cesta i svakako, daljem razvoju Luke Brčko koja može biti značajan objekat unutar Dunavske inicijative ili veza sa skoro 16 zemalja srednje Evrope koje putem Dunava i Save mogu biti povezane”, rekao je Zvizdić.