Fondacija Mozaik: Prijavite se za projekte mladih u BiH

0
1536
Skupite što više glasova u javnoj kampanji i osigurajte novac za svoj projekat

Fondacija Mozaik je u posljednjih deset godina podržala preko 2.000 omladinskih projekata u kojima je učestvovalo skoro 21 hiljadu mladih volontera i volonterki. Ove godine oni dolaze iz 32 opštine/općine/grada širom BiH (spisak možete vidjeti ovdje), a trenutno je u LONCU otvoren poziv za mlade iz sredina koje nisu u programu Omladinske banke. Kampanja ‘Trebaš nekog da te pogura’ detaljno je opisana ovdje).
U LONCU možete vidjeti i mnoge uspješno provedene projekte koji vas mogu inspirisati. Mladi iz Goražda su tako opremili prostor ljetnog kina, a Olovo je dobilo nove sprave za vježbanje na sportskom poligonu. Žepče je ukrašeno sa novim dvorištem glazbene škole ‘Katarina Kosača Kotromanić’, a 26 polaznika Foto škole su stekli nova znanja o profesionalnom fotografisanju. Vidite li sebe kao dio ovih sjajnih priča?
Ako i vi želite da riješite neki problem u svojoj zajednici, dvije minute vam trebaju za registraciju na lonac.pro gdje do 20. juna možete tražiti podršku od 500 do 1.500 KM za svoj projekat. Stotine mladih ljudi koji su već u LONCU i koji već godinama sprovode projekte Omladinske banke će vas savjetovati tokom pripreme vaših projekata, odgovarat će na pitanja i pružit će vam svu podršku koja vam je potrebna da uspješno završite aplikaciju.
Da je ovo zaista bezštelna prilika dokazuje to što odluku o finansiranju OB projekta ne donosi Fondacija Mozaik, nego mladi koji su u odboru Omladinskih banaka koji prvi odlučuju da li je projekat dovoljno dobar ili ne. Ako oni kažu DA, na vama je skupite što više glasova u javnoj kampanji i tako osigurate novac za svoj projekat. Glasati možete od 6. do 12. jula ove godine.
LONAC će se uskoro otklopiti i za sve mlade poduzetnike i poduzetnice koji žele grantove za pokretanje novih mikro-biznisa (komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, obrt, samostalni preduzetnik) ili investiciju za društveni start-up (d.o.o.).
Video (objavljen na FB stranici) prezentira kakve kakve recepte za sebe možete pronaći u LONCU.