11. MS Community BiH konferencija – dvodnevni skup 1novacija i 1nspiracije

0
74
11. MS Community BiH konferencija održat će se 18. i 19. aprila 2024. u Konjicu

Jedanaesto izdanje MS Community BiH konferencije, uz NetWork konferenciju, ističe se kao jedan od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini. Ovaj skup svake godine privlači značajan broj IT stručnjaka, kako iz zemlje, tako i iz regiona, postajući središnje mjesto za razmjenu znanja i informacija u IT sektoru. Prateći rastući značaj i obim događaja, MS Community BiH ove godine uvodi novinu – konferencija će po prvi put biti organizovana kao dvodnevni skup. Planirana je 18. i 19. aprila 2024. godine, i bit će održana u Kongresno-rekreacionom centru Garden City u Konjicu, što predstavlja još jednu promjenu s obzirom na to da su prethodne konferencije uglavnom održavale u Sarajevu.
Slogan ‘1nspire 1nnovate’ odražava ambiciju organizatora da podstaknu inovativnost i kreativnost u IT zajednici, kreirajući prostor za intenzivnu razmjenu znanja i iskustava.
Takođe, posebno je značajno naglasiti da je Grad Konjic prepoznao značaj ovog događaja, te je ove godine generalni pokrovitelj MS Community BiH konferencije.
Povodom najave ove značajne konferencije, Damir Dizdarević, osnivač i predsjednik neprofitne organizacije MS Community BiH i generalni direktor kompanije Logosoft d.o.o. Sarajevo, iznio je svoje viđenje o važnosti ovog događaja za IT zajednicu.
“Od samog početka, MSCommunity konferenciju vidimo na prvom mjestu kao prostor za dijeljenje i širenje znanja kako između IT profesionalaca, tako i između svih entuzijasta koji uživaju u onome što nam donose informacione tehnologije. Ponovo imamo vrhunske predavače, različite formate predavanja, novu lokaciju tako da se istinski radujem ovom događaju“, rekao je Dizdarević.
Konferencija obećava da okupi eminentne stručnjake koji će predstaviti napredak u cloud tehnologijama, razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji, i IoT-u. S predavanjima i radionicama fokusiranim na tehnološke inovacije, događaj nastoji osnažiti profesionalce sa alatima i znanjem potrebnim za navigaciju u dinamičnom tehnološkom pejzažu.
Zahvaljujući pristupačnim cijenama kotizacija, konferencija i mladima pruža izvanrednu priliku da se upoznaju s najnovijim IT trendovima te možda pronađu svog budućeg poslodavca. S obzirom na ograničen broj raspoloživih mjesta, pozivaju se svi zainteresirani da ne čekaju zadnji trenutak i da već danas zabilježe u kalendar datume održavanja konferencije te nabave ulaznice po najpovoljnijoj cijeni putem portala https://konferencija.mscommunity.ba/