25. izbor Miss FBiH održat će se u sklopu Sajma turizma u Lukavcu

0
1479
Aktuelna Miss FBiH Amina Smajić i Stela Zubak Jovanović prisustvovali prezentaciji Lukavačkog sajma u Beogradu

Direkcija Miss BiH ove godine obilježava svoj jubilej – 25 godina izbora Miss BiH za Miss Svijeta koji nosi epitet ‘Ljepota sa svrhom’ te promovira pozitivne vrijednosti, volonterizam, humanizam, mladost i ljepotu.
Nakon održanih kantonalnih kvalifikacionih izbora i kastinga, 8. maja u finalnoj večeri će se natjecati 26 najljepših djevojaka iz Federacije BiH.
Posebnost ovogodišnjeg izbora Miss Federacije BiH jeste da se po prvi put održava u vrijeme Sajma turizma i ekologije ‘List’ u Lukavcu (7 – 9. maj), koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Opštine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša. Cijelu manifestaciju uživo će prenositi Federalna TV u 21h.
Na nedavno održanom 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, prezentovan je 18. Međunarodni sajam turizma i ekologije ‘List’ Lukavac, kojem je prisustvovala i aktuelna Miss Federacije BiH Amina Smajić kao specijalna gošća. Amina će svoju titulu predati nasljednici na izboru Miss Federacije 8. maja u Bosanskom kulturnom centru u Lukavcu.
Sama činjenica da se 18. Lukavački sajam ‘List’ održava tradicionalno 17 godina zaredom, i da se na 17. međunarodnom sajmu okupilo 162 izlagača iz 11 zemalja, ukazuje na to da je ‘List’ jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija iz oblasti turizma u BiH.
“Sajam turizma i ekologije je manifestacija putem koje se nastoje riješiti naši veliki problemi, a to su nezdrava okolina i zagađenja koja su i dalje prisutna u našoj zemlji. Direkcija Miss BiH putem projekta ‘Ljepota sa svrhom’ ove godine upravo promovira turizam i skreće pažnju na važnost zaštite okoliša. Ovaj sajam je pravo mjesto da se prezentuju turistički potencijali kako Općine Lukavac i Tuzlanskog kantona, tako i BiH, ali i prilika da prenesemo pozitivne primjere u razvoju turizma, ekologije, ugostiteljstva i kulture“, izjavila je Stela Zubak Jovanović, izvršni direktor Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta.