700.000 eura za bebe zaposlenih u MK Group i porodilišta u regionu

Na regionalnom skupu 'Podrška porodici' dodijeljene novčane subvencije novim roditeljima u grupaciji i obilježen početak realizacije donacija porodilištima širom regiona

0
632
Aleksandar Kostić (treći s desna), potpredsjednik MK Group, sa predstavnicima porodilišta iz regiona

Petu godinu zaredom, MK Group u okviru programa ‘Podrška porodici’ nagrađuje svoje zaposlene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, koji su se tokom godine ostvarili u ulozi roditelja. Ove godine aktivnost je proširena na veliki društveno odgovorni projekat ukupne vrijednosti 700.000 eura, kojim su obuhvaćena i porodilišta iz Bosne i Hercegovine.
U 2021. ova regionalna grupacija bogatija je za 152 bebe, a ukupna suma izdvojena za tu namjenu iznosi više od 6,5 miliona dinara (blizu 110.000 KM).
“MK Group već pola decenije dodjeljuje novčane subvencije zaposlenima koji su postali roditelji. Do sada je kroz program ’Podrške porodici’ nagrađeno 700 porodica i 1.150 beba ukupnom sumom koja prelazi 37 miliona dinara“, istakao je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, na regionalnom skupu koji je organizovan u Beogradu ovim povodom.
Jelena Galić, predsjednica Izvršnog odbora AIK Banke, navela je da i bankarska grupacija realizuje isti program za svoje zaposlene u AIK Banci i Gorenjskoj banci.
Ovogodišnje proširenje ‘Podrške porodici’ obuhvata donacije porodilištima širom regiona. Tim povodom, na regionalnom skupu učestvovali su i predstavnici porodilišta iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Oni su zajedno sa potpredsjednikom MK Group Aleksandrom Kostićem simbolično obilježili početak realizacije donacija.
Po dogovoru sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH donacija je dodijeljena Općoj bolnici ‘Prim. dr Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, dok je u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS donacija upućena ginekološko-akušerskom odjeljenju bolnice ‘Dr Mladen Stojanović’ u Prijedoru i odjeljenju ginekologije Bolnice Gradiška.
Dr Armina Rovčanin, specijalista ginekologije Opće bolnice ‘Prim. dr Abdulah Nakaš’ iz Sarajeva na regionalnom skupu u Beogradu je poručila da će ova vrijedna donacija biti uložena u laparaskopski blok bolnice, odnosno liječenje steriliteta, te da će to doprinijeti olakšanju rada i poboljšanju nataliteta, što je veoma važno s obzirom na sveprisutnu bijelu kugu.
Na vrijednoj donaciji zahvalili su se i dr Danica Gubić Plemić, načelnica ginekološko-akušerskog odjeljenja ‘Dr Mladen Stojanović’ iz Prijedora, kao i dr Dejan Gvozden, načelnik odjeljenja ginekologije Bolnice Gradiška.
Pored ovih zdravstvenih ustanova, donacije u okviru programa ‘Podrška porodici’ realizuju se u još četiri porodilišta u regionu. U njima se ukupno svake godine rodi oko 16 hiljada beba. Renovirana odjeljenja, odnosno novu opremu i uređaje, dobit će i Kliničko bolnički centar Sestara Milosrdnica u Zagrebu, UKC Ljubljana KBC ‘Dr Dragiša Mišović’ u Beogradu i porodilišta Opšte bolnice ‘Danilo I’ na Cetinju.