Mahan Air dobila dozvolu za let Banjaluka-Teheran

0
591
Zatvaranje banjalučkog aerodroma neće imati veliki uticaj na letove zbog ranije otkazanih linija

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH je 21. maja iranskoj kompaniji Mahan Air izdala dozvolu za čarter letove na relaciji Teheran-Banjaluka-Teheran radi prevoza kineskih turista, potvrđeno je za Srpskainfo u ovoj direkciji.
Informaciju o liniji Banjaluka-Teheran objavio je prethodno portal Ex-YU Aviation, a koju su prenijeli mediji u BiH.
Međutim, predstavnici banjalučkog aerodroma oglasili su se dan poslije ove informacije šaljući jednoj medijskoj kući u RS-u demantij, navodeći da je ta informacija netačna.
“Aerodromi Republike Srpske vode pregovore sa regionalnom kompanijom iz avio saobraćaja za realizaciju čarter letova za turiste iz NR Кine. Letovi će saobraćati iz više kineskih gradova sa svakodnevnim i višesedmičnim brojem letova. Očekuje se posjeta velikog broja kineskih državljana Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, jer ove države imaju aktivan bezvizni režim”, poručili su iz ovog aerodroma.
Međutim, na banjalučkom aerodromu, i nakon informacije da je kompanija Mahan Air dobila dozvolu za čarter letove, nisu htjeli ništa da govore.
U svakom slučaju, po dostupnim podacima, od 21. jula predviđeni su letovi na ovoj relaciji dva puta sedmično, a putnike će da prevozi avion Erbas A310. Na osnovu raspoloživih informacija može se pretpostaviti da će aerodrom u Teheranu biti veza do Kine.