Skandal u Aluminiju: Iznuda 8.500 eura za zaposlenje

0
821
Faksimil pisma Gadžića povodom otkrića kriminalne radnje – iznude novca (8.500 eura) za zaposlenje u Aluminiju

Direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić danas je sazvao pres-konferenciji u povodu otkrića kriminalnih radnji – iznude novca (8.500 eura) za zapošljavanje u Aluminiju.
Kako je navedeno u saopćenju Aluminija, iznudu novca za zaposlenje je provodio predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić, što je tajno snimljeno i na audio snimci.
Direktor Gadžić je tim povodom danas radničkom kolektivu poslao e-poruku sljedećeg sadržaja:”…nakon što sam dobio na uvid dokaz (audio snimku) da predsjednik NSZ-a Romeo Biokšić traži od određenog pojedinca 8.500 eura za zaposlenje u Aluminiju, o svemu sam izvijestio Nadzorni odbor koji je danas održao vanrednu sjednicu po tom pitanju. Na toj sjednici nisu razmatrali dostavljene dokaze, meni nisu dopustili prisustvovanje sjednici, nego su me na kraju pozvali i rekli mi da ću u ponedjeljak biti smijenjen s mjesta direktora Društva. Prof. dr. Zdenko Klepić napustio je sjednicu NO i rekao da ne želi sudjelovat u tim radnjama. Pošto je riječ o ozbiljnim kriminalnim djelima, dostavljam vam svima na uvid izvještaje koja sam dostavio NO-u i audio snimku s dokazom o iznudi koju provodu Romeo Biokšić, a koja je potpuno ignorirana od strane NO-a”, napisao je u poruci direktor Gadžić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here