Agile PM Masters novi program AP Lab prakse

Novi AP Lab training program, Agile PM (Project Management) Masters Program, trajat će četiri sedmice, a namijenjen je svima koji imaju želju i strast da izgrade temelje u oblasti projekt menadžmenta u IT okruženju

0
3592
Nova prilika za edukaciju i zaposlenje mladih

Uprkos velikom potencijalu, o kojem se u posljednje vrijeme mnogo govori, softverska industrija suočena je s problemom nedostatka stručnog kadra. Neprilagođen obrazovni sistem tržištu rada, kao i nedostatak praktičnog rada, samo su neki od razloga deficita ovog kadra, kako na svjetskom, tako i na bh. tržištu.
S namjerom da mladima pruži podršku u obrazovanju, ali i omogući usavršavanje postojećeg znanja, te sticanje praktičnog iskustva, kompanija Authority Partners je 2013. godine pokrenula AP Lab praksu. Veliki uspjeh prakse, u sklopu koje je do sada održano 19 trening sesija, u kojima je učestvovalo 212 praktikanata, od kojih je 43 najtalentovanijih i zaposleno u ovoj kompaniji, razlog je zbog kojeg je kompanija Authority Partners odlučila pokrenuti besplatan Agile PM Masters Program, namijenjen mladima koji žele usavršiti IT projekt menadžment vještine.
“Agile PM Masters Program je fokusiran na učenje vještina potrebnih za rad u realnom okruženju. Smatramo da će ova praksa najviše odgovarati onima koji tek počinju karijeru ili onima koji razmišljaju o promijeni trenutnog posla. Najbolji praktikanti imat će priliku zaposliti se u našoj kompaniji, te raditi u timovima na izazovnim projektima, sve s ciljem stvaranja svijetle budućnost BiH i dostizanja punog potencijala ove privredne grane u našoj zemlji”, izjavio je direktor inženjeringa u kompaniji Authority Partner, Emir Ramadanović.
Pokretanjem još jednog programa koji će mladima potpuno besplatno pružiti edukaciju i priliku za zaposlenje, kompanija Authority Partners je još jednom dokazala svoju društvenu odgovornost koja direktno pomaže razvoju bh. privrede, te razvoju mladih talenata u BiH.
Prijave za Agile PM Masters Program otvorene su do 29. decembra. Više informacija možete pronaći na https://authoritypartners.com.