Air Cairo u maju direktnim letovima povezuje BiH i Egipat

0
585
Air Cairo u maju uspostavlja redovne direktne letove do Hurgade iz Sarajeva i Banja Luke

Državljani Bosne i Hercegovine će po prvi put, početkom maja, moći putovati direktnim letovima u Arapsku Republiku Egipat.
Aviokompanija Air Cairo u maju uspostavlja redovne direktne letove između Sarajeva i Hurgade, te Banje Luke i Hurgade. Letovi, jednom sedmično, iz Sarajeva počinju 6. maja, a iz Banje Luke 20. maja.
“S ciljem da državljani Bosne i Hercegovine uživaju u putovanju, omogućili smo svim putnicima, koji u narednom periodu preko turističkih agencija budu putovali kompanijom Air Cairo, u grupi od 10 i više osoba, da vize uzimaju direktno po dolasku u Egipat po cijeni od 25 dolara. Za ulazak u zemlju, potrebno je imati dvije doze bilo koje vakcine, ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili antigen test ne stariji od 24 sata”, saopćeno je iz Ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevu.
Državljani BiH će tako biti u prilici za nešto manje od tri sata stići u Hurgadu, biser egipatske obale na Crvenom moru. Njena idealna pozicija nudi mogućnost raznovrsnih izleta kao što su pustinjski safari sa posjetom beduinskom selu, ronjenje u kristalno čistoj vodi, krstarenje Nilom.
“Fascinantna historija Egipat čini jednom od najvažnijih zemalja na svijetu koju treba posjetiti. Oni koji žele doživjeti drevni Egipat, između ostalog, mogu posjetiti veličanstvene piramide u Gizi, spektakularnu dolinu kraljeva u Luxoru, planinu Sinaj koja se spominje u Bibliji, Tori i Kur’anu, kao mjesto gdje je prorok Mojsije (Božiji poslanik Musa) primio ploče s deset zapovjedi. Uz to, Egipćani slove za veoma gostoprimljive ljude, zbog čega, svi koji posjete ovu zemlju, vraćaju se sa nezaboravnim iskustvima”, saopćeno je iz Ambasade Egipta.