AirCairo uvodi četiri direktna leta sedmično za BiH

0
136
Krišto razgovarala sa ambasadorom Egipta u BiH Sorourom

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Yasserom Sorourom o unapređenju bilateralne suradnje.
Istaknuto je da su bilateralni odnosi u uzlaznoj putanji, ali da treba pronaći modalitete za poboljšanje ekonomske suradnje i trgovinske razmjene. Krišto je istakla da BiH ima izvanredne prirodne potencijale i resurse koji su interesantni stranim investitorima. Posebno je istaknula perspektivna ulaganja u telekomunikacijski i transportni sektor, energetiku, poljoprivredu, prehrambenu i drvnu industriju, građevinarstvo i turizam. Naglasila je da Bosna i Hercegovina može biti ključni faktor za saradnju Egipta sa zemljama Balkana jer je BiH članica CEFTA-e, što podrazumijeva otvoreno tržište s ostalim zemljama regije.
Na sastanku se razgovaralo i o poboljšanju komunikacijske povezanosti dviju zemalja, čime će se značajno unaprijediti saradnja u oblasti turizma. Tom prigodom Krišto je pozdravila najavu kompanije AirCairo da uvede četiri direktna leta sedmično za BiH, čime će Bosna i Hercegovina i Egipat prvi put biti povezani direktnim letovima.