Al Baker: Qatar Airways će dovoditi turiste u BiH u što većem broju

0
985
Predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić razgovarao sa izvršnim direktorom Qatar Airwaysa Akbarom Al Bakerom

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa izvršnim direktorom Qatar Airwaysa Akbarom Al Bakerom.
Qatar Airways je juče obavio prvi direktni let na relaciji Sarajevo – Doha čime se glavni grad Bosne i Hercegovine, sa jednim presjedanjem u Dohi, povezao sa preko 150 svjetskih poslovnih i turističkih destinacija.
Zvizdić se zahvalio državi Katar na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, kao i kompaniji Qatar Airways koja je realizacijom ovog izuzetnog projekta omogućila daljnje jačanje poslovnih veza dvije zemlje i razvoj turizma u BiH. On je upoznao direktora Al Bakera sa trenutnom situacijom u našoj zemlji, kao i sa prioritetima rada Vijeća ministara BiH i ekonomskim potencijalima BiH.
Izvršni direktor Qatar Airwaysa je izrazio zadovoljstvo što je Sarajevo ušlo u svjetsku mrežu destinacija ove kompanije. Rekao je da je cilj kompanije dovoditi turiste u BiH u što većem broju i iskazao interes za uvođenjem svakodnevnih letova za Sarajevo. Naglasio je da BiH mora nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu kako bi se povećali komunikacijski kapaciteti u korist turista.
Zvizdić je istaknuo da je uspostava direktne avio linije samo prvi korak u daljnjem razvijanju i jačanju odnosa dvije prijateljske zemlje. Naglasio je da je interes BiH jačanje poslovnih veza, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kako bi zadržali mlade ljude da budućnost grade u svojoj zemlji.
Sastanku su prisustvovali ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović i ambasador države Katar u BiH Rashid Al-Kawari, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.