Almedina Porča i Nađa Lutvikadić-Fočo dobitnice PRO PR priznanja

0
1729
Među dobitnicima PRO PR priznanja su i Almedina Porča i Nađa Lutvikadić-Fočo

‘Povezivanje u pokretu’ moto je po kojim je održana 16. Međunarodna PRO PR konferencija koja je ove godine na Zlatiboru okupila više od 200 učesnika i predavača iz regije i svijeta.
Nova saznanja o komunikacijama i odnosima s javnošću i razmjena bogatih iskustava svih učesnika samo su dio programa konferencije čija je kruna bila dodjela PRO PR priznanja onima koje je struka proglasila najboljim. Ovogodišnje dobitnice ovog priznanja iz BiH su Almedina Porča, šefica Odsjeka za odnose s javnošću u Općini Stari Grad i Nađa Lutvikadić-Fočo, PR menadžerica u BH Telecomu.
“Komunikacija s javnošću unutar javne uprave mnogo se razlikuje od onoga što radi privatni sektor i zato je ja doživljavam kao svojevrstan izazov. Sretna sam što je naš rad prepoznat i što prelazi granice jedne lokalne samouprave”, izjavila je Almedina Porča.
Dodaje da su oni po mnogočemu netipična jednica lokalne samouprave koja je nadrasla tradicionalne komunikacijske kanale, te sve više sa građanima komunicira putem društvenih mreža.
“Ova PR nagrada je veoma značajna jer promovira individualce i PR struku u regionu. Ponosna sam što je prepoznat moj dugogodišnji angažman u korporativnim komunikacijama u BH Telecomu i zahvaljujem svima koji su bili moja podrška u razvoju i napredovanju karijere”, izjavila je Nađa Lutvikadić-Fočo.
Dodala je da u ovoj kompaniji stavljaju akcenat na promociju društveno-odgovornih aktivnosti.
Idejni tvorac i pokretačka snaga PRO PR konferencije je Danijel Koletić, direktor Apriori komunikacija koji organizuju ovu konferenciju, prenosi agencija Patria.
Iduće godine PRO PR konferencija održat će se u Crikvenici (Hrvatska), a organizatori najavljuju da su već počeli sa pripremama kako bi i sljedeća konferencija opravdala očekivanja i okupila najveće stručnjake iz oblasti komunikacija.