Amer Bukvić dobitnik malezijskog priznanja Alumni Laureate Award

0
537
Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić među najuspješnijim alumnistima IIUM-a

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić dobitnik je međunarodnog priznanja ‘Alumni Laureate Award’ Internacionalnog islamskog univerziteta iz Malezije. Ovaj univerzitet jedan je od najprestižnijih univerziteta u Aziji, koji trenutno pohađa 28 hiljada studenata i to na različitim studijskim programima. Danas je u svijetu više od stotinu hiljada bivših studenata ovog univerziteta, i to u 125 zemalja.
Priznanje dodijeljeno predsjedniku Uprave BBI banke velika je čast i za Bosnu i Hercegovinu. Naime, Bukvić je jedan od triju izabranih dobitnika u konkurenciji od stotinu hiljada alumnista ovog prestižnog univerziteta i jedini Bosanac i Hercegovac koji je počašćen ovako velikim priznanjem. Druga dvojica dobitnika su iz Indonezije i Malezije.

Milenko Rajlić je u ime Bukvića primio nagradu koju je uručio rektor Abdul Razak

Savjetnik u Ambasadi BiH u Kuala Lumpuru, Milenko Rajlić primio je ovu prestižnu nagradu u ime Bukvića, a priznanje je uručio rektor Univerziteta profesor emeritus Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak.
Stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora kao kriterije za dodjeljivanje priznanja naveo je, osim završenog studija u roku i sa odličnim ocjenama, posjedovanje visokih moralnih kvaliteta, kao i rad na unapređenju izvrsnosti Unverziteta. Žiri za izbor dobtnika kao jedan od kriterija naveo je i značajan doprinos dobitnika razvoju zajednice u kojoj žive i rade.
Inače, predsjednik Uprave BBI banke je osim u Maleziji, obrazovanje sticao u Japanu i Engleskoj na IUJ, LBS (London Business School) i na University of Oxford. Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH. Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom i prvog Sarajevo Halal Faira.
Za doprinos unapređenju ekonomskog ambijenta Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu.