Amina Mahmutović je nova predsjednica Upravnog odbora Udruženja banaka BiH

0
424
Amina Mahmutović ima preko dvije decenije iskustva u bankarskom sektoru BiH

Na sjednici Upravnog odbora Udruženja banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH), održanoj 26. februara ove godine, izvršena je godišnja rotacija predsjednika Upravnog odbora. Za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja banaka BiH imenovana je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.
Amina Mahmutović je, sa preko 20 godina iskustva u bankarskom sektoru BiH, svoje profesionalno iskustvo započela na poslovima investicijskog analitičara, a nastavila na rukovodećim pozicijama unutar sektora poslovanja s pravnim licima te upravljanja rizicima. U Upravi UniCredit Bank d.d. je od 2013. godine, a na čelo Uprave je imenovana 2019. godine.
Dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo, ostaje potpredsjednica UBBiH. Predsjednici uprava banaka članica Udruženja banaka BiH zahvalili su se Saneli Pašić na angažmanu i doprinosu radu UBBiH u izazovnoj godini za bankarski sektor i društvo u cjelini, saopćeno je iz UBBiH.
Udruženje banaka Bosne i Hercegovine aktivno djeluje već 17 godina i u svom sastavu broji sve komercijalne banke koje posluju na teritoriji BiH. Sa osnovnom misijom poboljšanja poslovne prakse i unaprjeđenja života u našoj zemlji, Udruženje banaka uz pomoć svojih članica, domaćih institucija i medija, kontinuirano radi na adekvatnoj edukaciji i uspostavi saradnje sa sličnim asocijacijama u inostranstvu.