Amir Avdagić ostaje predsjednik EERADO-a

0
1066
Amir Avdagić

Na redovnom godišnjem zasjedanju WADA – Regionalne antidoping organizacije Istočne Evrope, održanom u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, dosadašnji predsjednik Amir Avdagić, većinom glasova već u prvom krugu glasanja, izabran je ponovo za predsjednika ove organizacije.
Tim povodom Svjetska antidoping agencija – WADA i njen direktor za Evropu Sebastien Gillot je izjavio: “Svjetska antidoping agencija WADA je ohrabrena kontinuiranim napretkom Regionalne antidoping organizacije Istočne Evrope (EERADO-a) i njegovih članica. Tokom protekle dvije godine, predsjednik EERADO-a Amir Avdagić, pružio je podršku i smjernice EERADO-u i zemljama članicama i radujemo se nastavku zajedničkog rada tokom sljedeće dvije godine njegovog predsjedanja.
Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine se pridružuje čestitkama WADA Svjetske antidoping agencije predsjedniku Avdagiću, koji na najbolji mogući način predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu i Agenciju za antidoping kontrolu BiH u borbi protiv dopinga u sportu na regionalnom i globalnom nivou. Ponovni izbor predsjednika Avdagića na ovu značajnu funkciju predstavlja potvrdu njegovog kvalitetnog rada kao i rada Agencije za antidoping kontrolu BiH prema najvišim međunarodnim standardima u borbi protiv dopinga u sportu.