Ampere je nova Renaultova marka električnih vozila

0
150
Logotip Ampere izveden je iz dijamantnog oblika - simbola koji odražava industrijsku prošlost Renaulta

Kako bi se suočila s izazovima preobrazbe automobilske industrije i kako bi odgovorila na vodeće klimatske izazove, Renault Grupa stvorila je Ampere. Riječ je o novom modelu automobilske kompanije koja želi postati evropski predvodnik na brzorastućem tržištu električnih vozila. Cilj je proizvesti cjenovno pristupačna električna vozila i učiniti ih dostupnima svim kupcima na evropskom tržištu.
Ampere se oslanja na 15 godina stručnosti u području električnih vozila te spaja prilagodljivu i učinkovitu organizaciju kako bi evropskom tržištu ponudio 100% električna vozila, a kupcima pružio jedinstveno iskustvo.
Time Ampere utjelovljuje treće poglavlje strateškog plana Renault Grupe ‘Renaulution’, pod nazivom ‘Revolution’. Osnivanje kompanije Ampere stupilo je na snagu 1. novembra 2023. Zapošljava više od 11.000 radnika, od čega je 35% inženjera, koji su odgovorni za dizajn, razvoj, proizvodnju i stavljanje na tržište visokoučinkovitih e-vozila s potpisom marke Renault.
Ampere upravlja s 11 lokacija u Francuskoj, među kojima su četiri industrijska postrojenja: središte ElectriCity koje uključuje tvornice u Douaiju, Maubeugeu i Ruitzu, i tvornica u Cléonu, prenosi Autonet.hr.
Logotip kompanije Ampere izveden je iz dijamantnog oblika – simbola koji odražava ljudsku i industrijsku prošlost kompanije Renault. Stvoren od nekoliko dijamanata, logotip ilustrira novi model povezanih i prilagodljivih timova, specijaliziranih za različita područja.

U Sloveniji će se proizvoditi nova linija e-vozila

Francuski Renault će navodno u Sloveniji proizvoditi novu liniju električnih vozila visokih performansi, koja će raditi kao samostalna jedinica pod brendom Ampere.
Cilj je da postanu vodeći igrač na ovom polju i 2031. proizvedu milion vozila godišnje, objavila je Radio-televizija Slovenije.
Renaultovo vozilo će biti cjenovno povoljno, a biće manje od planirane ponovno pokrenute verzije kultnog hatchbacka R5. Očekuje se da će se proizvoditi u fabrici u Novom Mestu. Novi model je, navodno, planiran za lansiranje na tržište 2026. godine.