Andy Jassy od Bezosa preuzeo Amazon

0
564
Bezosov Amazon sada preuzima jedan od njegovih najbližih suradnika - Andy Jassy (lijevo)

Osnivač Amazona i multimilijarder Jeff Bezos, najavio je početkom februara da napušta čelno mjesto jedne od najmoćnijih svjetskih internetskih korporacija, kako bi se mogao posvetiti drugim projektima i humanitarnom radu.
Bezosa je zamijenio njegov bliski suradnik i dosadašnji izvršni direktor Amazon Web Servicesa (hosting u oblaku koji koriste milioni firmi, a AWS je prošle godine zabilježio prihode od 45 milijardi dolara i rast poslovanja od 30%), 53-godišnji Andy Jassy, koji se Amazonu pridružio još 1997. godine, piše The Guardian, prenosi Bug.hr.
Suradnici Jassyja opisuju kao menadžera koji je izrazito usredotočen na tehničke detalje te ima fotografsko pamćenje, no on također, za razliku od Bezosa, nema straha od objavljivanja svojih mišljenja na društvenim mrežama, pa je tako u više navrata na Twitteru davao podršku LGBTIQ zajednici, a komentirao je i slučajeve policijske brutalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.
Bezos je u pismu u kojem je najavio svoj odlazak, rekao da u Jassyja ima puno povjerenje te da vjeruje da će on biti izvanredan vođa, koji će dovesti ovu kompaniju na još veći nivo.