ArhiBau sajam održat će se u Zagrebu od 7. do 9. oktobra

0
505
ArhiBau održat će se u zagrebačkoj Areni, bojni izlagači potvrdili svoje učešće

ArhiBau, regionalni sajam i konferencija kulture građenja i održivog razvoja održat će se u zagrebačkoj Areni od 7. do 9. oktobra 2021. godine.
Glavni fokus ove sajamske manifestacije je na održivosti u urbanizmu, arhitekturi i graditeljstvu, podizanju standarda građenja, održavanja i obnove zemljotresom pogođenih područja. Osnovna tema konferencije bazirana je na novoj inicijativi Evropske komisije, novi evropski Bauhaus, čiji je ambiciozan cilj provedba Evropskog zelenog plana.
Ovo je jedinstveni događaj u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, a svoje su učešće dosada potvrdili brojni predstavnici građevinskog sektora.
“Pred sektorom građevine veliki su izazovi jer se upravo danas formiraju trendovi koji će zacrtati razvoj našeg sektora u idućim godinama pa i desetljećima. Arhibau je mjesto gdje svi – od kupaca i izvođača, preko javnog i privatnog sektora pa sve do civilnog društva i naučnika – možemo zajednički odlučiti kako ćemo se pripremiti za velike europske inicijative koje u fokusu imaju održivost i pripremiti se da sami krojimo svoju budućnost”, istaknula je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet.
Bogati trodnevni konferencijski program sastoji se od javljanja uživo iz Evropskog parlamenta i Evropske komisije, velikog broja zanimljivih inozemnih i domaćih predavanja, panel diskusija, video projekcija te izložbene galerije. Također, konferencija omogućuje B2B sastanke za sve one koji na sajmu i konferenciji žele sklopiti ciljane poslovne dogovore.
Dnevne (25 kuna) i trodnevne ulaznice (60 kuna) za sajam bit će moguće kupiti na blagajni Arene u dane održavanja. U cijenu kotizacije za konferenciju (450 kuna) uključena su tri cjelodnevna programa predavanja, ulaznica na sajam i dvavečernja druženja nakon konferencijskog dijela (7. i 8. oktobra).
Za učešće na sajmu i konferenciji bit će neophodno pripremiti Covid-19 potvrde.