ASA i Central osiguranje spajanjem postaju lider na bh. tržištu osiguranja

0
505
Spajanjem se zadržavaju vrijednosti oba društva, i Central osiguranja i ASA osiguranja

Spajanjem dva domaća i brzorastuća osiguravajuća društva, ASA i Central osiguranja, doći će do stvaranja društva koje će ujedinjenim snagama, kroz brigu o klijentima, partnerima i zaposlenicima, pružati sigurnost, povjerenje i zadovoljstvo. Ovim korakom se nastavlja proces konsolidacije osiguravajućeg i finasijskog sektora, što će rezultirati liderskom pozicijom ASA Central osiguranja na tržištu osiguranja u BiH.
“Prema pažljivo odabranoj strategiji spajanja, oba će društva biti podjednako zastupljena u svemu, što podrazumijeva redizajn identiteta svakog i pronalaženje posebnih temeljnih tačaka te zajedničkih nazivnika na kojima će se dva društva na jednakim osnovama povezati. Razvijajući postojeće prodajne kanale i proizvode osiguranja, kreirajući nove, šireći poslovanje i na životna osiguranja te digitalizacijom poslovnih procesa želimo postati sinonim za savremeno društvo, koje nudi vrhunsku uslugu. ASA Central Osiguranje će biti društvo kojem su temeljne vrijednosti pravičan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje, te visoka radna etika“, izjavio je član Uprave Central osiguranja Željko Pervan.
Za prvih pet mjeseci 2022. godine ASA osiguranje je s indeksom rasta 22/21 od 113,3% imalo premiju od 20.487.319 KM te Central osiguranje, s indeksom rasta od 107,3% premiju od 19.436.203 KM. Spajanjem, konsolidirana premija će nadmašiti sve ostale sudionike.
“Spajanjem se ne briše identitet niti jednog društva, nego se zadržavaju vrijednosti oba društva, i Central osiguranja, i ASA osiguranja. Koristeći vlastite potencijale, snagu grupe, savremene metode upravljanja, želimo postati i ostati lider na tržištu osiguranja. Suočeni s trendovima na tržištu i u društvu, kontinuiranim ulaganjem u edukaciju i razvoj na svim nivoima te stvaranjem atmosfere povjerenja i pravednosti, kreiramo bolje okruženje unutar naše spojene kompanije“, izjavio je predsjednik Uprave ASA osiguranja Adnan Hodžić.