AstraZeneca smijenila direktora za Hrvatsku i BiH

0
568
Smjena na čelu kompanije AstraZeneca za Hrvatsku i BiH

Farmaceutska kompanija AstraZeneca smijenila je direktora za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Damira Nevjestića, a na njegovo mjesto dolazi Dejan Lakovski.
Kako navodi portal Lider, donedavni predsjednik uprave AstraZenece za Hrvatsku i BiH smijenjen je u jeku pandemije nakon što je na čelu zagrebačke kompanije bio od 2012. godine. Prije toga radio je u Plivi gdje je i počeo stjecati farmaceutsko iskustvo.
Smjena direktora dolazi u vrijeme aktualne krize s isporukom cjepiva. Ovih dana sve je više država Evrope i svijeta koje blokiraju vakcinu AstraZenece zbog navodnih smrtnih slučajeva nakon cijepljenja.
Umjesto Nevjestića na čelo AstraZenece za Hrvatsku i BiH dolazi Dejan Lakovski koji je medicinu diplomirao u Skopju, gdje je stekao i MBA iz ekonomije. Karijeru je započeo 2011. godine u Alkaloidu, a između ostalih, radio je i za Hoffmann-La Roche i Sandoz, uglavnom u regiji.
Lakovski u Zagreb dolazi iz Sofije gdje je vodio njemačku grupaciju STADA. Uz bugarsko, bio je nadležan i za hrvatsko te slovensko područje.