Ataco i Atlantic uplatili 200.000 KM na donatorski račun Vlade KS

0
497
Premijer KS Mario Nenadić zahvalio se Nijazu Skenderagiću, predstavniku firmi Ataco i Atlantic

Partnerske firme Ataco i Atlantic uplatili su 200.000 KM na donatorski račun, koji je Vlada Kantona Sarajevo otvorila u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa. Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić organizirao je danas sastanak s predstavnikom ovih firmi Nijazom Skenderagićem, kao najvećim donatorima.
Također, premijer Nenadić se zahvalio firmama Ataco i Atlantic grupi, te potcrtao da će se uplaćeni novac za ovu svrhu, isključivo utrošiti za borbu protiv COVID-a 19 i njegovu prevenciju.
Sastanku su prisustvovali ministar finansija KS Jasmin Halebić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić i ministar privrede KS Draško Jeličić.
Ministar Halebić je najavio da će se sredstva trošiti transparentno, u koordinaciji Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo. Posebno se zahvalio svim radnicima Ataco i Atlantic grupe koja su ta sredstva zaradili i na taj način pokazali društvenu odgovornost.
“Vlasnici i uposlenici Ataco-a i Atlantic grupe su odmah, po proglašenju stanja nesreće, odlučili da daju svoj doprinos u situaciji koja nas je zadesila. Posebna nam je čast i zadovoljstvo, ako je to prepoznato u društvenoj zajednici, te ukoliko smo ovom donacijom pomogli ljudima u našoj zajednici”, poručio je Skenderagić.
Inače, pomoć su dodijelili gradovima Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Bihaću, kao regionalnim centrima u ukupnom iznosu od milion KM.
Na današnji dan na donatorskom računu za pravne osobe je iznos od 356.750 KM, dok je na računu za uplate fizičkih lica sakupljeno 27.816,69 KM, odnosno ukupno 384.566,69 KM, saopćeno je iz Vlade KS.
Premijer Nenadić je uime građana, Vlade i u svoje ime zahvalio donatorima, fizičkim licima i njihovim porodicama jer su se solidarisali u ovoj teškoj situaciji i izdvojili dio kućnog budžeta za zajednički interes.
Također se zahvalio vlasnicima, upravama i uposlenicima privrednih društava koji su dio svog poslovnog interesa usmjerili prema zajedničkom dobru u Kantonu Sarajevo.