Audi BH zvanično u Tuzli predstavio model e-tron GT

0
277
Predstavljen Audijev električni model e-tron GT, elegantni coupe s četvero vrata

Audi BH je zvaničnom premijerom kod ovlaštenog Audi trgovca Inter Auto d.o.o. Tuzla predstavio električni model e-tron GT. Ovaj elegantni coupe s četvero vrata iznova interpretira ideju klasičnih gran turismo automobila. Njegov dizajn je emotivan, a tehnologija revolucionarna. Par snažnih elektromotora isporučuju konstantnu snagu na sva četiri točka i pruža zadivljujuće performanse.

Sa izvanrednim modelima e-tron GT i njegvom sportskom inačicom RS e-tron GT nadmašeno je sve do sada viđeno u segmentu Audijevih sportskih automobila.Tako, zavisno od modela, njihovi električni motori isporučuju 350 kW (476 KS) ili 440 kW (598 KS), čime u oba slučaja nude vrhunske performanse. Domet do 487 kilometara po WLTP standardu je omogućen baterijom i njenim neto kapacitetom od 85 kWh. Zahvaljujući visokoj razini razvoja i tehnološkom napretku kojem Audi teži u svakom svom modelu, ova baterija stiže s opcijom brzog punjenja, te su joj potrebne svega 23 minute da se napuni električnom energijom od 5 do 80% napunjenosti.

Pored skladno dizajniranog eksterijera, e-tron GT osvaja i svojim visokokvalitetnim i sofisticiranim enterijerom. Vozač ispred sebe ima digitalnu instrument ploču koja je zapravo 12,3 inčni zaslon s različitim modovima prikaza informacija o vozilu, ali i samoj vožnji. Audijev intuitivni i ergonomični infotainment sistem se prikazuje na 8,6 inčnom zaslonu visoke razolucije.
Audi e-tron GT i RS e-tron GT su dostupni za narudžbu kod svih ovlaštenih Audi trgovaca po početnoj cijeni od 195.000 KM sa PDV-om. Novitet je i da je Audi BH uveo petogodišnju garanciju na vozila, a garancija na bateriju iznosi osam godina.
Do kraja godine, u planu je predstavljanje i modela Q8 e-tron na tržištu Bosne i Hercegovine, čime bi kompletna ponuda e-tron modela bila dostupna našim kupcima.