Austrijanci zainteresirani za investicijske projekte Aerodroma Sarajevo

0
728
Austrijancima prezentirani infrastrukturni projekti Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Austrijski privrednici posjetili su juče Međunarodni aerodrom Sarajevo. Ovu posjetu organizirao je trgovinski savjetnik amabasade Republike Austrije, Andreas Meindl, u cilju upoznavanja austrijskih kompanija koje se bave izgradnjom i opremanjem aerodroma i terminala sa investicijskim aktivnostima Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Generalni direktor Aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković, i izvršni direktor za razvoj Alan Bajić, upoznali su goste sa predstojećim ključnim razvojnim projektima, koji su u direktnoj vezi sa povećanjem kapaciteta, odnosno kontinuiranim povećanjem broja putnika.
Predstavnici Sektora za razvoj Međunarodnog aerodroma Sarajevo su održali kraću prezentaciju infrastrukturnih projekata koji se planiraju realizirati u narednom periodu, dok su predstavnici renomiranih austrijskih firmi iz oblasti građevinarstva i zrakoplovstva prezentirali svoje prodajne programe, te u kontekstu sve intenzivnije ekonomske saradnje Austrije i Bosne i Hercegovine, pokazali interes za učešće u investicijskim projektima Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here